Uitkomst ALV

FIJNE SFEER TIJDENS DE ALV! 

ALLE VOORSTELLEN AANGENOMEN.

Zondag 29 september vond het tweede deel van de ALV van 2024 plaats. In het eerste deel in mei was er door  intensieve discussies over de financiële situatie en andere onderwerpen, zoals de toekomst van de volkstuin, geen tijd meer om bij enkele voorgenomen besluiten tot besluitvorming over te gaan. In plaats daarvan werd daarover een draagvlakpeiling gehouden.

Sinds mei 2024 is het bestuur met steun van de financiële adviseurs met name op dat terrein hard aan de slag gegaan. Ook ligt er nu een concept meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Een aantal voorstellen zijn op basis van de discussie en de draagvlakpeiling in mei gewijzigd. In de stukken voor het tweede deel van de ALV zijn de diverse voorgenomen besluiten uitvoerig toegelicht. Een aantal mensen bezochten vooraf aan deze  tweede ALV het spreekuur waar met name toelichting op de financiële stukken gegeven werd. Er waren in totaal 106 stemgerechtigden inclusief zij met een machtiging. (95 plus 11) De sfeer was heel goed en meedenkend. Dat blijkt ook uit het gegeven dat alle voorgenomen besluiten op een enkele tekstuele wijziging na aangenomen zijn! Wouter de Graaf en Anita Wijnhard zijn met overweldigende meerderheid gekozen tot secretaris en penningmeester. We zijn erg blij met hun komst.

Voor de uitgebreide teksten van de besluiten verwijzen we naar het ALV boekje wat u digitaal is toegestuurd. In het kort gaat het om de volgende aangenomen besluiten:

  • de borg voor verborgen gebreken gaat van € 1000 naar € 2000. Dit wordt bij de verkoper ingehouden. Als er na drie maanden door de koper geen gebreken zijn geconstateerd wordt dit bedrag uitgekeerd.
  • de contributie wordt voor 2025 in totaal € 670. Er is dan voor dat jaar een sluitende begroting. Wel dient er een strikt budgetbeheer gevoerd te worden. Na 2025 zal in principe per jaar een inflatiecorrectie gehanteerd worden. Dit alles onder voorbehoud van de nog te krijgen huurovereenkomst en de ontwikkelingen rondom het beheerfonds.
  • Het bamboeprotocol is gewijzigd. Onder strikte voorwaarden blijft het mogelijk een uitzonderingsclausule aan te vragen. G&W zal tuinders daarin begeleiden. In de voorlichting aan kandidaat-leden zal aandacht aan bamboe besteed worden.
  • Kandidaat leden worden verplicht eerst voorlichting gevolgd te hebben voor ze een huisje kunnen kopen.
  • Het bestuur kan de verkoop bij interne doorstroming van een lid/tuinder naar een ander huisje afwijzen als men zich aantoonbaar niet aan de statuten en reglementen gehouden heeft.
  • LET OP: VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 MEI MAG ER OP ZONDAGEN EN NA VIJF UUR GEEN GEBRUIK VAN AGGREGATEN EN /OF ELECTRISCH GEREEDSCHAP GEMAAKT WORDEN. GEEN LAWAAI DUS OP DE AVONDEN EN ZONDAG.
  • Er komt een nieuw artikel HHR 10.f: “Zich als een goed burger te gedragen en zich te onthouden van discriminatie, uitsluiting en onheuse bejegening”.
  • Er komt een projectgroep infrastructuur
  • Er komt een klachtencommissie en vertrouwenspersoon. De verdere uitwerking hiervan wordt ter advisering aan de ledenraad voorgelegd.
  • De leeftijd waarop de tuindienst stopt is vastgesteld op de datum dat de tuinder 72 jaar wordt. Voor tuinders tussen de 67 en 71 jaar geldt dan de plicht van vier tuindiensten per seizoen. Er zal rekening gehouden worden met wat de fysieke mogelijkheden van iemand zijn.

Op verzoek van de zaal zal het verslag van deze ALV zo snel als mogelijk als concept beschikbaar zijn, zodat de niet aanwezige leden kunnen lezen hoe de discussie en besluitvorming verlopen is.
Zowel het huishoudelijk als tuinreglement zal op korte termijn aangepast worden. Deze zijn dan weer te vinden op de website van Linnaeus.

Verder moet ons als bestuur van het hart dat bij een opkomst van 95 leden en eventuele partners (dat is zo ongeveer het vaste aantal per ALV) er dus nog een groot aantal leden de weg naar de ALV niet weten te vinden. Wij zouden dat zo graag anders zien.

Wij wensen u allen verder een goede winterperiode toe. Vergeet niet uw hoofdwaterleiding op tijd af te sluiten!

Het bestuur