de tuindienst….

Samen werken aan onderhoud van het park

Iedere zaterdagochtend in het tuinseizoen melden zich volgens het rooster de tuinders die aan de beurt zijn om gezamenlijk de tuindienst te doen. Een klein aantal tuinders laat het helaas gemakkelijk afweten en meldt zich niet af. Voor het onderhoud van het gemeenschappelijk deel van ons park zijn deze tuindiensten nodig om de contributie laag te houden. De wegblijvers komen we dan tekort voor het uit te voeren werk.

Hoe werkt het?
De commissie Groen & Water maakt een werkschema voor de tuindiensten op basis van het aantal te verwachten tuinders. Daarbij wordt rekening gehouden met de afmeldingen, die via het formulier op de website zijn binnengekomen.

Afmelden alleen als het echt moet
De datums van de tuindiensten zijn voor het begin van het seizoen al bekend. Ze staan  ook op de website. Noteer ze in uw agenda. Geef voorrang aan de tuindienst en spreek privézaken zo mogelijk af op andere momenten.

Handhaving
In overleg met het bestuur gaan we meer handhaven. Tuinders die zonder afmelding niet aanwezig zijn op de tuindienst van hun vak, krijgen een aanmaning. Zij moeten de gemiste tuindienst inhalen vóór de eerstvolgende tuindienst van hun vak. Doen zij dit niet dan volgt een 1e boete a €25,=. De tweede boete is € 50,= een derde € 100= . Dan kan ook een royementprocedure volgen.

Natuurlijk kan er altijd onverwacht iets gebeuren waardoor de afmelding niet lukt. Neem dan contact op met uw vakvertegenwoordiger. Heeft  uw vak geen vertegenwoordiger, neem dan contact op met het bestuur. Mail: info@volkstuin-linnaeus.nl

De ledenraad