Cocky

Het gaat slecht met Cocky.

Velen van ons weten dat hij in het ziekenhuis ligt en dankzij extra zuurstof nog onder ons is.
Mijn belletje van vanmorgen was welkom en zorgde voor afleiding. Hij heeft me een boel verteld, maar waar het vooral op neerkwam, is dat hij gezorgd heeft dat de nieuwe bewoners van zijn nu te koop komend tuinhuisje in een goed winterklaar huisje komen. En dat zijn levenswerk op de tuin: de waterhuishouding van ons poldertje goed is overgedragen. Mijn opmerking: ” Cock dat heb je goed gedaan” lokte de volgende reactie uit. “Ik voel me nog steeds lid van de vereniging, dus ik zorg ook voor de vereniging!
Dat is de Cocky waar veel mensen op de tuin van houden,  hij houdt ook van hen.

Cocky, waardeert een kaartje of telefoontje zeer.
Het adres is:
Cocky Beusekom,
OLVG-Oost, Longafdeling 6b, kamer 9.
Oosterpark 9, 1091 AC Amsterdam

Ankie Koning
Cock en John, de Hamburgermannen
Ik weet nog dat ik Barbeheerder werd toen Toon Pits overleed.
Ik meldde me aan bij George Moes, toenmalig penningmeester van vtv. Linnaeus. Cock zei altijd als jij stopt, dan stop ik ook. Ik kon dus altijd een beroep op hem doen. Zo ook op John van Hattem. Die twee hielpen me dus altijd. Hohn en Cock waren onze patatbakkers en ook de andere snacks.

Onze Schietvereniging was in de begin jaren een grote club van 40/50 personen, maar de laatste jaren werd het aantal leden steeds kleiner. We besloten ze te helpen, dus werden we lid van deze club. Jan, Cock, John en Chris. We hadden niets met schieten, dat was niet ons ding. We deden het om die club te steunen.
John ging achter de bar helpen met Lies (z’n vrouw). John en Cock vonden onze Hamburger maar klein en kaal en gingen me gek maken voor andere broodjes en toevoegingen te doen. Onze Hamburger was klein (60 gr.) moest groter, dus 100 gram. Ons broodje was te klein, dat werd een Italiaanse bol. Kortom er moest een gebakken eitje op en tomaat, augurk, komkommer, bacon en kaas! Die twee spanden samen om dat voor elkaar te krijgen. Zo werd voor de dinsdagavonden de speciale John-Burger geboren en op de Prijsklaverjasmiddagen de Cock-Speciaal gemaakt. Geserveerd op een bord met bestek en ook nog wat patat erbij. Dit werd door de klaverjassers zeer gewaardeerd.

John en Cock hadden altijd “oorlog” in de keuken als ze aan het bakken waren. Ze maakten zoveel kabaal dat de mensen dachten dat ze echt ruzie hadden. Het was een spelletje van ze om mij gek te maken. Ook het Jeu de Boulestournooi werd altijd afgerond met de baksels van de heren. Ze deden alles om het de mensen naar de zin te maken.

Kortom: Twee gouwe mannen die het Verenigingsleven hoog in het vaandel hadden. John en Cock nog bedankt namens vele tuinders!

Chris Pool